Ingredienser 4 portioner:
- 350 gram fullkornspaghetti eller annan god spaghetti av bra kvalité
- 4 msk mjuk getost
- 40 gr hyvlad pecorinoost
- 500 gram broccolibuketter (frysta går bra)
- 2 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 vegetarisk buljongtärning
- 1 dl vitt, torrt vin
- Salt och nymalen svartpeppar
Fullkornspasta med broccolibuketter och getost
Pastasås behöver verkligen inte bara tomat eller gräddsåser. Bland de godaste och smalaste såserna är de man gör med buljong och örter. Denna lättsamma vegetariska pasta passar perfekt som snabb, god och nyttig vardagsmiddag!
Gör gärna så här:
- Skala och skiva vitlöken, låt småfräsa i oljan i en panna, den skall inte få färg.
- Lägg i broccolibuketterna och vänd om i några minuter.
- Sätt på en stor kastrull med vatten och låt koka upp. Salta och lägg i pastan. Koka enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tag 1 dl av pasta vattnet och smält i buljongtärning.
- Häll över broccolin tillsammans med vinet. Sätt på lock och låt stå kvar på låg värme några minuter.
- När pastan är färdig (med tuggmotstånd) häll bort vattnet och lägg pastan direkt i kastrullen med broccoli. Rör om några minuter.
- Lägg upp på tallrik eller serveringsfat.
- Klicka på getosten, lägg på fårosten och servera med nymalen svartpeppar på toppen.