Ingredienser 4 portioner:
- 400 gr bredbands pasta av bra kvalité
- 250 gr sparris
- Smör att steka i
- 250 gr chèvreost
- 2 dl valnötter
- 0,5 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl mjölk
- 1 skiva formbröd, gärna fullkorn
- 2 msk riven parmesan samt lite att hyvla över
- 1 krm salt
- 2-3 drag med svartpepparn
- 2 l vatten
- 2 fond du chef grönsak
Tomatsallad
- 2-3 tomater
- 0,5 gul paprika
- 0,5 rödlök
- 1 msk färskpressad citron
- 2 msk olivolja
- 3-4 blad basilika
- Salt och peppar
Pasta med sparris, chevrè och valnötter
Servera pastan med lite svartpeppar och hyvlad parmesan samt tomatsallad.
Gör gärna så här:
Blötlägg brödet i mjölken. Mixa samman i matberedare med knivtillsats. 1,5 dl valnötter, vitlök, brödet, parmesan, salt, peppar och olivolja. Smula i drygt hälften av osten och rör om. Det kommer att vara en ganska hård smet. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Skala den sista biten av sparrisen och skär i bitar. Stek i smör och salta och peppra. Ställ undan. Skär bort kärnan från tomaten, skala och finhacka rödlöken, strimla paprika och basilika. Blanda samman med olja, citron, salt och peppar. Lägg pastan i buljongen och koka al dente (med tuggmotstånd). Tag några skedar av buljongen för att göra valnötskrämen följsam. Häll av pastavattnet och vänd pastan i valnötskrämen, strö över resten av valnötskärnorna, smula över chevré och sparrisen. Servera pastan med lite svartpeppar och hyvlad parmesan samt tomatsallad