Vad gör Zazzi?
Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är hunnit med att skriva flera kokböcker och har en egen matspalt i Göteborgs Posten sedan 2007. Alexandra har varit programledare eller medverkande i otaliga mediala produktioner inom TV och radio.
Som konferencier och moderator kan man se henne på många olika scener med återkommande uppdrag (som t.ex. Bokmässan i Göteborg).
- ”Robinson” SVT (1998)
- ”Prat i kvadrat” SVT (1998)
- ”Matmagasinet” (1999-2017)
- ”Köket” i TV4 (2000-2001)
- ”Meny” i Sveriges Radio P1 (2009)
- ”Spårlöst försvunnen” TV3
- ”Jakten på ökenguldet” TV3
- ”Kockarnas kamp” TV4 (2015)
- ”Biggest loser” TV4 2018
- ”Fångarna på fortet” TV4 (1999, 2015, 2019)
- ”Gokväll” 2020
- ”Fråga doktorn” 2021
- ”P4 extra” Sveriges Radio lördagar (2012-2022)
- ”The Island” Kanal5/Discovery (2022)
- ”Här bor jag” Kanal 5 2022
- ”Göteborgs-posten” sedan 2007
- ”Nyhetsmorgon” TV4 medverkat otaliga gånger
- ”Expressen” reportage, recept
- ”Aftonbladet” reportage, recept
- ”Bingolotto” TV4, medverkat otaliga gånger
Biografi
Alexandra Zazzi är född i Stockholm och uppvuxen i Rapallo i Norra Italien. Hennes genombrott i media kom när hon 1998 slog igenom som den första kvinnliga vinnaren i dokusåpan Robinson. Alexandra har sedan dess skrivit kokböcker och drivit två restauranger. Hon är flitigt anlitad som tv-kock, programledare, matskribent, föreläsare och seminariearrangör.
Med sin glädje och passion för mat fångar hon sin publik och är flitigt anlitad som kock, programledare, föreläsare och skribent. Oavsett om det är stora eller små grupper sprider hon alltid samma värme och engagemang.
Kock
Alexandra är en passionerad matlagare. Lagar, provlagar och tar fram olika recept med råvaror mellan himmel och jord. Trivs lika bra att laga mat i skogen som på stjärnkrogar. Hon engagerar sig i närodlade råvaror och brinner för enkelheten i god matlagning.
Författare/Matskribent
Alexandra är en mycket populär författare. Inspirerat och trovärdigt skriver hon om mat till vardag och fest. Böckerna andas livsglädje, hälsa och handlar ofta om det italienska köket, medelhavsmaten ligger förstås henne varmt om hjärtat.
Alexandra är fast mat skribent för Göteborgsposten sedan 2007.
Föreläsare/moderator
Alexandra skapar gärna ”hands on”-aktiviteter för åhörarna och kombinerar ofta sin föreläsning med en kortare matlagningskurs eller smakprovning av en intressant matprodukt. Ett exempel på det senare är en smakprovning av olivolja för 450 personer.
TV-personlighet
Alexandra har arbetat inom TV och radio i många år. Hon brinner för den äkta matlagningen och delar med sig av tips och råd i sina program. Hon älskar dessutom tävlingar och äventyr vilket vi har sett i många av programmen hon har deltagit i.