Ingredienser 4 portioner:
- 1,2 l vatten
- 1 st fond du chef grönsak
- 1 gullök
- 2 selleristjälkar
- 2 tomater
- 400 gr bondbönor
- 200 gr jordärtskocka
- 1 zucchini
- Körvel att hacka och strö över
- 150 gr rökt sidfläsk
- 200 gr haloumi
- Smör att steka i
- Gott segt bondbröd
Soppa med höstprimörer, halloumi och rökt sidfläsk
En värmande soppa med knaperstekt rökt sidfläsk.
Gör gärna så här:
Koka upp vattnet (tips! använd vattenkokaren så går det fortare) och låt buljongtärningen smälta. Skölj och skala grönsaker och de rotfrukter som kräver det. Finhacka tomaten/ gröp ur kvisten), löken, sellerin, zucchini och jordärtskocka . Lägg i buljongen. Låt sjuda under lock i 20 minuter. Tips! Har du en tryckkokare så sparar du tid och energi. Smaka av med salt och peppar, lägg i bondbönorna och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Skär fläsket i små kuber och stek knaprigt. Skär brödet och osten i skivor. Stek gyllene i smör. Drag över lite svartpeppar och lägg osten på brödet, toppa med knaperstekt fläsk och finhackad körvel. Servera brödet med den rykande goda soppan.