Kikärts- och bönsoppa med kryddig salsicciakorv

En mustig och god soppa. Den passar både som lunch och middag. Buon appetito!

Gör gärna så här:

Finhacka lökarna och chilin. Lägg oljan i en stor kastrull tillsammans med lagerbladet, lökarna och chilin. Låt värmas på medelhög värme utan att få färg. Skala sellerin, palsternackan och potatisen, tärna dessa fint och lägg i. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen. Häll av vattnet från bönorna och kikärterna, skölj av dem tag ur en dl och häll resten i kastrullen. Lägg i salt och peppar. Lägg på lock och låt koka i 40 minuter, rör om då och då. Använd mixerstav och finfördela soppan. Låt passera genom ett durkslag så att en del av skalen försvinner. Smaka av med salt och peppar.

Stek upp salsicciakorven och skär i mynt. Servera soppan i skålar med några korvmynt, några bönor och timjan på toppen.