Ingredienser:
- 500 gr räkor med skal
- 200 gr sugarsnapps
- 400 gr laxfilé, urbenad & skinnfri
- 4 kokta potatisar
- 2,5 dl Grädde
- 2,5 dl Tomatsås (färdig, smaksatt med grönsaker mm men inga örter)
- 5 dl mjölk 3%
Räk- och laxsoppa
Soppbasen fungerar som en grundsås och vips har du basen till fem olika rätter.
Gör gärna så här:
Skala räkorna och lägg i en het stekpanna fräs någon minut och lägg i 0,5 dl av tomatsåsen. Fräs på i hög värme under omrörning 5 minuter häll på 2,5 dl vatten och 0,5 dl vin. Låt sjuda 15 minuter
Sila av skalen och häll i 2,5 dl grädde och 5 dl mjölk och 2,5 dl tomatsås. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tag två kvistar dragon och hacka fint. Lägg i tillsammans med 2msk konjak. Dela laxen i kuber lägg i soppan 4 minuter och lyft sedan ut med hålslev. Låt stå vid sidan.
Skär potatisarna i klyftor lägg i tillsammans med sugarsnapps. Låt sjuda 5 minuter. Nu är den snart färdig att serveras. Lägg i laxen igen, låt sjuda upp och servera med räkor på toppen.