Fiskburgare i flygande fläng

Dessa små godingar är lika goda kalla som varma och kan lätt packas ned till en picknick.

Gör gärna så här:

Om du inte får tag i fiskfärs kan du köpa torsk eller sejfilé i bit.

  • Finhacka fiskfilén, lättast är att göra det medan den är halvtinad om du köper fryst fisk.
  • Skala palsternackan, löken och moroten och finhacka snabbt i matberedaren eller med kniv.
  • Blanda samman färsen, ägget, ströbrödet och morotsblandningen.
  • Klicka ut i en teflonpanna med lite stekfett till 4 burgare. Låt stekas på medelvärme till de fått fin färg. Vänd försiktigt med en stekspade och stek andra sidan.
  • Skiva auberginen och rosta i ugn eller i stekpanna med salt och peppar.
  • Skiva tomaten och hyvla skivor av zucchinin med en osthyvel.
  • Öppna pitabrödet lägg i sallad, burgaren, tomatskivor, aubergine, zucchini och ruccola.