Ingredienser (fyra portioner):
- 1 l (helst egenkokt) buljong på kyckling eller grönsaker efter smak
- 1,5 l nässlor, späda och nyskördade
- 2-3 msk grädde
- 2-3 msk maizena till redning
- 2-3 msk kallt vatten att röra samman med maizena
- 1 dl torrt, vitt vin
- 4 kokta (8 minuter) ägg
Nässelsoppa
Vårens nyttigaste primör, nässlan skapar den godaste soppan. I samarbete med https://www.zepter.se
Gör gärna så här:
Koka upp buljongen och lägg i de väl avsköljda och rensade nässlorna (tag bort grova stjälkar mm), låt sjuda 5 minuter. Låt stå kvar på spisen och mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Mixa i grädde , vin och redning utblandat med kallt vatten. Ha i mer redning om du önskar tjockare konsistens, mer vin eller grädde om du önskar tunnare. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor, knäckebröd och lagrad ost.