Ingredienser 4 portioner:
- 130 gr lax i bit utan skinn (skall ha varit fryst)
- 2 msk färskpressad lime eller citronsaft
- 1 msk hackad rucola
- nymalen svartpeppar
- flingsalt
- 1 msk kallpressad olivolja
Laxcarpaccio med salladsskott
Med jämna mellanrum får vi nya rön för att leva längre och friskare, nu har turen kommit till D-vitamin, forskarnas nya gunstling inom vitaminvärlden. Den rara lilla vitaminen får man i sig genom fet fisk och sol. Så det finns nu flera anledningar till att ta en snabb promenad för att syresätta hjärnan mitt på dagen. Här kommer dessutom ett litet gott recept för att även få i dig vitaminen genom maten.
Gör gärna så här:
- Skiva laxen tunt och lägg ut på en tallrik, blanda samman olja, rucola & citron och häll över.
- Strö över svartpeppar, salt och sallad.
- Njut med gott bröd eller bara som det är om du kör kolhydratsfattigt som jag gör.
- Servera gärna på en bädd av salladsskott.