Alexandra är en mycket erfaren och professionell moderator och konferencier i olika medier och kanaler. Det har blivit uppdrag för till exempel Astra Zeneca, Telia, Tele2, Aftonbladet, Svenskt kött, Knorr, Valio mfl. Hon har varit konferencier på den stora mat- och trädgårdsscenen på Bokmässan i Göteborg flera år i rad. Hon har även medverkat som ciceron på resor till Italien och Spanien.

Alexandra är en flitigt anlitad föreläsare och föreläser i hela Sverige om mat, hälsa, och stresshantering. Hon skapar gärna ”hands on”-aktiviteter för åhörarna och kombinerar ofta sin föreläsning med en kortare matlagningskurs eller smakprovning av en intressant matprodukt. Ett exempel på det senare är en smakprovning av olivolja för 450 personer. Alexandra har även rest runt Europa och föreläst, bland annat i Wasa i Finland, i Italien och i Spanien.

 • Stresshantering i vårt dagliga liv ur ett matperspektiv-Äta bättre och stressa mindre.
 • Matkulturen i samhället idag – Hur hanterar vi vår mat i hushållen?
 • Syn på maten hos barn och unga.
 • Matkultur.
 • Entreprenörskap/företagare.
 • Matdemonstrationer i butik/hur får du din personal att bli interaktiv.

Alexandra håller gärna ett föredrag i kombination med till exempel en matlagningskurs eller provning av någon intressant matprodukt    

Alexandra är fast skribent för Göteborgsposten sedan 2007. Hon arbetar även på uppdrag för många andra tidningar, till exempel Expressens bilaga Leva och bo, ICA Buffé, Aftonbladet, Allers, Hemmets veckotidning med flera.

Alexandra började med catering som en naturlig förlängning av verksamheten i restaurangen Pasta Panini. Då, i mitten av 90-talet, fanns det inte delikatess- och charkuterivaror i vanliga butiker och det började komma förfrågningar från kunder om ”hon inte kunde skiva upp lite skinka och leverera till fester”. Resten är historia.

Genom åren har Alexandra gjort allt från att inviga köpcenter med 1500 personer till bords till att laga Paella i Valencia för hungriga seglare på Amerikas Cup. En matlagningsaktivitet för den lilla ledningsgruppen i kombination med artistuppträdanden är ett annat exempel där Alexandra är med, gärna från idéstadiet och hela vägen till och med genomförandet. Det mesta är möjligt i Sverige eller utomlands.

Alexandra är ofta verksam som gästkock i olika sammanhang, bland annat med uppdrag för olika restauranger och konferensanläggningar som till exempel Åbytravet, Viking Line, Casino Cosmopol i Malmö, Sundsvall, Göteborg och Stockholm. Många gånger arbetar hon som mässkock i uppbyggda mässkök, serverar smakprover för flera hundra besökare och kanske också specialkomponerar recept för kunden.

Trovärdigt, träffsäkert och seriöst förmedlas det aktuella budskapet vilket ger ett högt uppmärksamhetsvärde för kunden. En populär aktivitet med Alexandra som arrangör, ciceron och föredragshållare är matlagningskursen som förstås skräddarsys efter sällskap och önskemål.

Alexandra är en rutinerad och mycket uppskattad programledare i olika medier och kanaler. Hon har efter Robinson lett program som Köket på TV4 och medverkat i ett 10-tal andra tv-program som På Spåret, Nyhetsmorgon, Efter tio och Spårlöst försvunnen. Sommaren 2009 ledde hon radioprogrammet Meny och klimatsmart mat i P1.

  Jens Lundberg

  Blue Lemon Management
  jens@bluelemonmanagement.com

  Christina Bredberg

  Blue Lemon Management
  christina@bluelemonmanagement.com

  Blue Lemon Management

  Metropole
  Medborgarplatsen 25
  118 72 Stockholm