Ingredienser botten:
- 16 st digestivekex
- 100 gr smör
- 1 valnötsstor bit färsk ingefära
Ingredienser fyllning:
- 1 burk kondenserad mjölk ca 400 ml
- 6 st ekologiska limefrukter
- skalet av 2 lime
- 4 äggulor
- 1 helt ägg
- Topping
- 1 dl rårörssocker
- 12 blad färsk mynta
- 1 krm chiliflakes (valfritt)
- 1 dl hallon
Mini Key Lime Pie
Även en måndag behöver ibland piggas upp. Använd silikonformar så att du får ut minipajerna. Och njut i regnsolen!
Gör gärna så här:
Botten:
Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen fint, lättast med en matberedare med knivtillsats, skala och riv ingefäran och lägg i. Smält smöret och häll i kexkrossen. Kör ihop snabbt. Tag smuldegen och tryck ut i formar, både botten och kanterna skall vara täckta. Ställ in bottnarna i ugnen i 10 minuter, tag ut och låt svalna.
Fyllningen:
Riv skalet av två lime och pressa ur juicen ur samtliga. (TIPS! Riv skalet från alla och frys ned det du inte använder). Lägg gulorna och ägget i en bunke och vispa ihop med elvisp. Häll i den tjocka mjölken, vispa hårt i 5 minuter och lägg sedan i limejuice och skal. Vispa i ytterligare 5 minuter. Häll smeten i formarna och ställ in i ugnen i 10-15 minuter tills de stelnat, känns försiktigt genom att trycka på toppen med fingret. Tag ut, låt svalna och plasta. Ställ in i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.
Topping. Mixa samman sockret med mynta och chili.
Servera minipajerna med lite strödd socker och några hallon på toppen.