Mini Key Lime Pie

Även en måndag behöver ibland piggas upp. Använd silikonformar så att du får ut minipajerna. Och njut i regnsolen!

Gör gärna så här:

Botten:
Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen fint, lättast med en matberedare med knivtillsats, skala och riv ingefäran och lägg i. Smält smöret och häll i kexkrossen. Kör ihop snabbt. Tag smuldegen och tryck ut i formar, både botten och kanterna skall vara täckta. Ställ in bottnarna i ugnen i 10 minuter, tag ut och låt svalna.

Fyllningen:
Riv skalet av två lime och pressa ur juicen ur samtliga. (TIPS! Riv skalet från alla och frys ned det du inte använder). Lägg gulorna och ägget i en bunke och vispa ihop med elvisp. Häll i den tjocka mjölken, vispa hårt i 5 minuter och lägg sedan i limejuice och skal. Vispa i ytterligare 5 minuter. Häll smeten i formarna och ställ in i ugnen i 10-15 minuter tills de stelnat, känns försiktigt genom att trycka på toppen med fingret. Tag ut, låt svalna och plasta. Ställ in i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.
Topping. Mixa samman sockret med mynta och chili.

Servera minipajerna med lite strödd socker och några hallon på toppen.