Ingredienser 4 portioner:
- 1 Mango
- 6 körsbär
- ¼ dels melon
- ½ kokosnöt
- ¼ dels ananas
- 6 psysalis
- 6 jordgubbar
- ½ drakfrukt
- 200 gram 70 % mörkchoklad, gärna från venezuela
- 150 gram äkta vaniljglass, light
Grand dessert med chokladfondue
Tropiska frukter eller säsongens goda citrusfrukter. Det mesta passar att bli doppat i mörk choklad.
Gör gärna så här:
- Skölj frukterna och låt torka på en kökshandduk.
- Dela ananasen och skär bort skalet men behåll som ”ram”.
- Skala melonen och skär i ätvänliga bitar.
- Knacka bort det hårda skalet på kokosnöten och skär i bitar.
- Skär upp mangon och drakfrukten.
- Lägg upp allting på ett stort fat.
- Smält chokladen över vattenbad och häll i en tjockbottnad mugg eller skål. (förvärm muggen lite först med hett vatten, torka ur och häll i den smälta chokladen)
- Skeda upp vaniljglassen i kulor och servera.