Ingredienser 4 portioner:
- 1 liten morot
- 1 liten palsternacka
- 1 liten gullök
- 600 gram fiskfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 2 tomater
- 4 salladsblad
- ruccola
- 4 pitabröd
- Salt och peppar
Fiskburgare i flygande fläng
Dessa små godingar är lika goda kalla som varma och kan lätt packas ned till en picknick.
Gör gärna så här:
Om du inte får tag i fiskfärs kan du köpa torsk eller sejfilé i bit.
- Finhacka fiskfilén, lättast är att göra det medan den är halvtinad om du köper fryst fisk.
- Skala palsternackan, löken och moroten och finhacka snabbt i matberedaren eller med kniv.
- Blanda samman färsen, ägget, ströbrödet och morotsblandningen.
- Klicka ut i en teflonpanna med lite stekfett till 4 burgare. Låt stekas på medelvärme till de fått fin färg. Vänd försiktigt med en stekspade och stek andra sidan.
- Skiva auberginen och rosta i ugn eller i stekpanna med salt och peppar.
- Skiva tomaten och hyvla skivor av zucchinin med en osthyvel.
- Öppna pitabrödet lägg i sallad, burgaren, tomatskivor, aubergine, zucchini och ruccola.