Ingredienser 4 portioner:
- 5dl frysta gröna ärtor (ca 300 gram)
- 2,5 dl färdig buljong från kyckling fond du chef
- 500 gr kycklingfilé ekologisk med skinn
- 0,5 msk färskriven ingefära
- 2 msk riven parmesan
- 1,5 dl crème fraiche
- 2 dragonkvistar
Bönsallad
- 1 burk kidneybönor (färdiga, kokta)
- 0,5 Rödlök
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk balsamvinäger
- Salt och peppar
Grillad Kycklingfilé med ärtkräm
Saftig grillad kycklingfilé med en söt och len ärtkräm.
Gör gärna så här:
- Salta och peppra kycklingen.
- Lägg i non stick panna med skinnsidan nedåt först. Ge färg och vänd.
- Sänk värmen och låt sjuda under lock till det uppnått en innetemperatur på 70 grader.
- Koka ärterna i buljongen med lock i 8-10 minuter.
- Mixa med hjälp av stavmixer eller matberedare ihop med ingefäran, några blad färsk dragon och parmesan.
- Rör i crème fraiche.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten.
- Finhacka löken.
- Vänd samman med olja och balsamvinäger.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ärtkräm som en spegel.
- Skiva kycklingen och lägg på.
- Servera med bönsalladen och lite färsk dragon.